Theatermaker 18+

Ben je afgestudeerd in het DKO (domein Woord)? Of op een Kunsthumaniora (WKD)? Heb je ruime toneelervaring? Ben je nog niet uitgespeeld? Kies dan voor de opleiding THEATERMAKER aan onze academie!

Deze opleiding richt zich specifiek op gevorderden met een vooropleiding. Je maakt, in groep met je medecursisten, een theatervoorstelling, van startpunt tot het optreden. Je onderzoekt en ontleedt alle aspecten van het maken, bedenken en uit- en afwerken van een voorstelling. Je wordt hierin begeleid door Arden Haegdorens.

Bij Theatermaker 18+ krijg je twee uur per week les, geclusterd aangeboden op de vrijdagavond:

  • Je volgt één uur Theatermaker, waarbij je alle facetten van het maken, bedenken en uitwerken van een theatervoorstelling onderzoekt. Dat kan zijn als speler, als maker, als coach, alleen of gelijkwaardig in groep. Je kan bij de start van je opleiding zelf aangeven welk traject je wil onderzoeken, in samenspraak met je leraar.
  • Daarnaast volg je één uur Kunst- en CultuurLAB, geclusterd met het uur Theatermaker. Bij Kunst- en CultuurLAB bezoek je musea, tentoonstellingen en voorstellingen. Je leert de achtergrond van Theater en Theatermaken kennen. Deze lessen kunnen extra muros worden gegeven, in de vorm van een uitstap of theaterbezoek, of intra muros, als verlengstuk van de les Theatermaker.

Heb je de kriebels te pakken? Of de theatermicrobe nooit helemaal losgelaten? Vraag dan gratis proefles aan tijdens de maand september!