Even voorstellen

De ”Academie voor Muziek en Woord De Noorderkempen g.o.l.” is een door het Vlaamse Ministerie van Onderwijs erkende en gesubsidieerde school, die kadert in het Deeltijds Kunst Onderwijs (DKO).

Wij bieden (naschoolse) lessen en cursussen aan voor kinderen, jongeren en volwassenen in zes aangesloten gemeenten: Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Ravels, Merksplas, Hoogstraten, Rijkevorsel. Hiermee bestrijkt het werkingsgebied van de academie een belangrijk deel van de regio Noorderkempen. Het is dan ook ons hoofddoel om in deze regio voor iedereen bereikbaar, betaalbaar en kwaliteitsvol kunstonderwijs aan te bieden.

Bovendien is de academie ook actief in het lokale socio-culturele leven, door het inrichten van concerten, samenwerking met het lokale verenigingsleven, en deelname aan verschillende gemeentelijke manifestaties.

De academie werd in 1981 opgericht als een vzw, maar in 2003 werd de samenwerking tussen de aangesloten gemeenten vastgelegd onder de vorm van een “Grensoverschrijdend Openbaar Lichaam” (g.o.l.), dit vanwege de (unieke) en grensoverschrijdende samenwerking met een Nederlandse gemeente, Baarle-Nassau.

Sedertdien werken wij stelselmatig verder aan de kwaliteit en de uitbouw van het aanbod: tijdens de laatste jaren werden verschillende nieuwe initiatieven en cursussen opgestart, zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen.